Banner

 

 

Wat is bloggen? En waarom zou je een blog beginnen?

 

Van artikelen schrijven naar bloggen 

typemachine bloggen

Ik ben enkele maanden geleden begonnen met het schrijven van artikelen om zodoende mijn bedrijf DAG en website www.vooralledag.nl onder de aandacht te brengen.

Een mooie bijkomstigheid is dat je op deze manier ook  hoger in de zoekresultaten van Google komt. Door regelmatig nieuwe inhoud (content) op je site te zetten, laat je aan Google zien dat de site actueel is. Wat weer erg belangrijk is, omdat je positie zo hoger scoort.

Het was even zoeken om de juiste weg te vinden welke te bewandelen, maar ik denk dat ik met een blog de goeie afslag genomen heb. Mijn artikelen zijn op deze manier gemakkelijker te plaatsen en het ziet er overzichtelijk uit. Zodat ook op een later tijdstip alle items nog terug te vinden zijn.

 

Wat is bloggen?

Maar laat ik eens beginnen met uit te leggen wat een blog is. Een blog (of weblog) is een logboek (of dagboek) van informatie die je wilt delen met de bezoekers van je blog. Vaak kan de bezoeker een reactie achterlaten, waardoor je een gesprek krijgt of een discussie online voert over je artikel.

Actie => reactie!

 

Waarom zou je bloggen?

  • De reden waarom ik gestart ben met bloggen: je site of bedrijf onder de aandacht brengen.
  • Tevens ook eerder genoemd: je website is actueel. Waardoor je bezoekers terug keren voor een wederbezoek.
  • Je site zal hoger scoren in de zoekresultaten van de zoekmachines.
  • Het is gratis adverteren van je bedrijf, wat ook zeker niet onbelangrijk is. Je moet het dan wel leuk vinden, want het kost natuurlijk veel tijd om je artikelen te schrijven.
  • Je schept zo een vertrouwen en bouwt een band op met je bezoeker.

 

Waarover zou je moeten bloggen?

Je neemt een onderwerp dat je interesseert en waar je ook iets over kunt vertellen. Anders krijg je het totaal-verhaal niet kloppend. We zijn tenslotte niet allemaal tekstschrijvers. En blijf vooral bij jezelf, struikel niet over moeilijke woorden of zinsbouw.

Als het voor je bedrijf is, is het uiteraard verstandig om een onderwerp te nemen wat te maken heeft met je onderneming. Klanten komen naar je website omdat ze iets nodig hebben, ze zijn op zoek naar een antwoord, naar informatie.

Zelf ben ik werkzaam in de adminitratieve dienstverlening en grafische vormgeving (webdesign). Doordat ik ergens informatie over wil weten, struin ik vaak het internet af op zoek naar antwoorden. Zo krijg ik ook weer inspiratie om ergens een artikel over te schrijven. Ook ben ik geabonneerd op enkele tijdschriften: behalve dat ik zo op de hoogte blijf van de huidige ontwikkelingen, krijg ik ook weer ideeën voor onderwerpen om over te schrijven.

En zo wordt bloggen een onderdeel van je dagelijks leven, van je denken, van het surfen op het net, je onderneming. Maar doe het voornamelijk omdat je het leuk vindt om te bloggen, dan volgt de rest vanzelf.

 

Heb je nog een vraag over dit artikel dan mag je uiteraard een reactie achterlaten. 

 

 


 

 

Wilt u op de hoogte blijven van de vele TIPS én 
de digitale informatie ontvangen van DAG ? 
laat uw e-mailadres achter 
en 
ontvang de eerstvolgende e-Zine VooralleDAG