Banner

 

 

Hoeveel MB heb je nodig met 4G?

2015-01-06

 

Is het dataverbruik hoger met 4G?

In november heb ik een nieuwe smartphone gekocht. Nu is de eerste volledige maand december achter de rug en heb ik kunnen zien wat het dataverbruik geweest is: dit was maar liefst 4,6 GB. 

Maar waardoor ligt dit verbruik eigenlijk zo hoog? Komt dit nu doordat het 4G is? Nee, het 4G netwerk verbruikt niet meer data dan het 3G netwerk. Dit heeft andere redenen. De belangrijkste reden ben je zelf, want ...

Hoe sneller het internet is, hoe gemakkelijker je er mee omgaat, hoe meer je hier van gebruik maakt.

Ook de apps op je mobiel veranderen en gebruiken steeds meer data. Enkele veel gebruikte apps verbruiken ongeveer:

  • Facebook, 3MB per keer
  • Instagram, 3,5MB per keer
  • Spotify, 2,5MB per nummer
  • YouTube, 2MB per minuut
  • Nu.nl, 3MB per keer

Zo kun je voor je zelf een berekening en schatting maken hoeveel data je per maand denkt nodig te hebben. Ben je veel onderweg met het openbaar vervoer (dus veel smartphone-opvul-tijd)? Of gebruik je voornamelijk wifi? Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee kunt houden. Als je veel met het openbaar vervoer reist zul je een hogere bundel nodig hebben, minimaal tussen de 3,0 en 5,0 GB. Voor "normaal" gebruik, af en toe Facebook checken, het nieuws op Nu.nl lezen en enkele filmpjes op YouTube bekijken, dan zul je hoogstwaarschijnlijk aan 1,0 tot 2,0 GB voldoende hebben.

De consumentbond heeft een mooi artikel geschreven vol met tips, zodat er niet onverwacht een hoge rekening op je deurmat valt. De instellingen op mijn telefoon heb ik in ieder geval nu aangepast en de ontdekkingsreis is afgerond. Tevens heb ik een goede datateller-app op mijn smartphone staan, dus mij kunnen ze niet meer verrassen. Zo kan ik over 4 maanden goed voorbereid een nieuwe mobiele abonnement nemen.

Hou wel in het achterhoofd dat je via 4G gemakkelijker mobiel internet zult gebruiken dan via 3G. 

 

4g

 

Voor meer informatie kun je bij 4G.nl het complete artikel lezen. 

 

 


 

 

Wilt u op de hoogte blijven van de vele TIPS én 
de digitale informatie ontvangen van DAG ? 
laat uw e-mailadres achter 
en 
ontvang de eerstvolgende e-Zine VooralleDAG